NaslovnicaDostavna vozilaID. Buzz Cargo – prva isporuka za Miele

ID. Buzz Cargo – prva isporuka za Miele

Prvih pet primjeraka ID. Buzz Cargo, posebno prilagođenih za rad u servisnoj službi, isporučeni su kompaniji Miele u Güterslohu.

Primopredaja vozila u Güterslohu (s lijeva na desno): Axel Kniehl – izvršni direktor marketinga i prodaje u Mieleu, Carsten Intra – direktor VWCV, Markus Miele – menadžer u Mieleu, Rebecca Steinhage – izvršna direktorica za ljudske resurse i korporativne poslove u Mieleu, Lars Krause – član uprave za marketing i prodaju u VWCV

Miele je jedan od vodećih proizvođača kućansikh aparata, a za svoj potrebe koristi Volkswagenova privredna vozila – kao servisna vozila koristio je Volkswagenov Bulli T1, pa sve do T7.

Miele će svoja prva vozila implementirati u rad svoje korisničke servisne službe u Njemačkoj, Španiji, Norveškoj, Velikoj Britaniji i Austriji.

Uz posebnu crvenu boju, prepoznatljivu za Miele, vozila ID. Buzz Cargo su opremljena tvorinčki instalisanim sistemom polica, koje zadovoljavaju potrebe servisera za prevoz alata i rezervnih dijelova, a centralni sklopivi nosač služi kao pomoćni alat za popravku teških kućanskih aparata.

Također, redizajnirana je i centralna konzola, koja je dobila poseban sklopivi stolić, koji vozaču može služiti za popunjavanje i odlaganje dokumentacije.

Ovako specijalno pripremljeno vozilo, prvi put je predstavljeno u formi koncepta ,a prvi isporučeni primjerci će služiti kao osnova za dalju nadgradnju i prilagođenje servisnim potrebama.

“Naš strateški cilj je da ponudimo pravo vozilo za svakog korisnika. Miele je jedan od prvih kupaca kojem ćemo isporučiti posebno pripremljene modele ID. Buzz Cargo. Ovo radimo s ciljem da pokažemo da je ID. Buzz Cargo lako komercijalno vozilo, koje može služiti i kao servisno vozilo” izjavio je Lars Krause, član uprave Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV), zadužen za marketing i prodaju.

“S Volkswagenovim električnim transporterima, Miele poduzima značajan korak u transformaciji svoje flote na obnovljive izvore energije. Postavili smo cilj smanjenja emisija CO2 našeg voznog parka za najmanje 30% do 2030. godine” objašnjava Rebecca Steinhage, izvršna direktorica odjela za ljudske resurse i korporativne poslove u Mieleu.

- Advertisment -

NOVOSTI