Iveco Daily je trijumfovao na dodjeli Van Fleet World Great British Fleet Awards 2022, osvojivši ukupno treću, a drugu pobjedu zaredom.

Godišnje nagrade Van Fleet World Great British Fleet Awards, su ocjena stručnog žirija publikacije Van Fleet World, koja ocjenjuje najbolja vozila na tržištu komercijalnih vozila.

Ovogodišnje izdanje, održano je uživo, prestižnom ceremonijom u Novotel London West. Ovo je sada treći put da je Iveco Daily pobijedio u kategoriji lakih kamiona, nakon što je prvi put nagrađen 2019., a zatim 2021. godine.

“Povećanje broje isporuka narudžbi putem interneta, u građevinarstvu i u supermarketima pomogao je u poticanju ponovnog razvoja tržišta. Mnoge dostupne varijante karoserije pridonose u osiguravanju stalne popularnosti Dailya u ovom segmentu tržišta. Svestran je, lak za vožnju i omiljen među brojnim voznim parkovima, što potvrđuje da je zaslužio prestižno priznanje” prokomentarisao je John Kendall, urednik publikacije Van Fleet World.

“Počašćeni smo i ponosni što je Iveco Daily dobio ovo priznanje po treći put. Njegov jedinstveno svestran asortiman se ističe velikom nosivošću, vrhunskim iskustvom u vožnji i stalno rastućim portfeljem visoko personaliziranih IVECO ON usluga koje pomažu vlasnicima voznih parkova i menadžerima da upravljaju svojim poslovanjem efikasno i profitabilno. Sa rastućom paletom alternativnih pogonskih sklopova, Daily je postao referenca je za održiva laka komercijalna vozila, te predstavlja kompletno transportno rješenje i savršenog partnera za operatere” rekao je Alessandro Massimino, voditelj marketinga i upravljanja proizvodima IVECO Truck Business Unit.

S bruto masom u intervalu od 3,5 do ekskluzivnih 7,2 tone, Iveco Daily nudi najfleksibilniji asortiman u svom tržišnom segmentu. Dostupan je kao panel van, dvoredni kombi za posadu, šasija s kabinom, minibus, s jednim ili dvostrukim pogonskim točkovima, te sa pogonom 4×4, kao i sa različitim međuosovinskim rastojanjeima.

Čvrsta šasija omogućuje korisnu nosivost do 4,9 tona i tovarni proctor do 19,6 m3, a sve uz zadržavanje vozačke pozicije kao kod putničkog automobila s maksimalnim pregledom i izvrsnom upravljivošću.

Osvježen za 2022. godinu, donosi ažurirane Euro 6e i VI-E dizel motore, kao i motore na CNG, s poboljšanim 6-stepenim manuelnim ili uglađenim 8-stepenim HI-MATIC automatskim mjenjačem.

Također, potrebno je napomenuti da Daily ima novu prednju masku, funkciju  IVECO Driver Pal preko Amazon Alexa, prva na tržištu sjedišta sa memorijskom pjenom i ekskluzivni prilagodljivi AIR-PRO zračni ovjes.

Kasnije, tokom godine, u ponudu će biti uključen i električni e-Daily.