IVECO će predvoditi “Carovanu” otvarajući svaku etapu trke sa svojim posebno prilagođenim kamionom na prirodni gas IVECO S-WAY, u boji u bojama Giro d’Italia i osigurati flotu vozila IVECO Daily posvećenu logističkom transportu za ovaj sportski događaj svjetske klase.

IVECO BUS će isporučiti svoje autobuse za Giro-E, te izložiti svoj električni autobus E-Way na EXPO-E.

IVECO i IVECO BUS su službeni dobavljači Giro d’Italia 2022. i Giro-E 2022. Ovi brendovi, koje dijele temeljne vrijednosti inovacije, održivosti i strasti, s dva sportska događaja, isporučiće flotu održivih vozila za logistiku i prijevoz ljudi, tokom takmičenja i pokazati svoja rješenja s niskim i nultim emisijama.

Giro d’Italia i Giro-E pružaju izvrsnu platformu za poruku dva brenda o održivosti u prevozu tereta i ljudi. Giro d’Italia, sada u svom 105. izdanju, je jedan je od prestižnih godišnjih Grand Tour biciklističkih događaja, zajedno s Tour de France i Vuelta de España, doseže široku publiku koja se procjenjuje na 900 milona gledalaca na pet kontinenata.

„Kao brend s jakim talijanskim korijenima, koji je predvodio energetsku tranziciju transportne industrije, ponosni smo što smo službeni dobavljač za Giro d’Italia. Sportski događaj svjetske klase s tako širokom međunarodnom publikom je izvrsna prilika da povećamo vidljivost brenda IVECO i našu predanost održivosti. IVECO S-WAY LNG, koji vodi Carovanu, pokazaće da je čist teretni transport na duge relacije danas stvarnost zahvaljujući našoj tehnologiji korištenja prirodnog gasa” rekao je Alessandro Massimino, voditelj marketinga i upravljanja proizvodima IVECO Truck Business Unit.

„Giro-E i EXPO-E savršeno su prikladni za IVECO BUS, pionira za vozila s alternativnim pogonom. Kao e-bicikli Giro d’Italia, izgrađen na tehnologiji, ekologiji i održivoj mobilnosti, pruža nam idealnu platformu za izlaganje našeg portfolija čistih rješenja. Naša vozila ovdje pokazuju kako smo s našom tehnologijom najnovije generacije, s prirodnim gasom i električnim rješenjima u mogućnosti ispuniti različite zahtjeve, poštujući prirodne resurse, okoliš i javno zdravlje” izjavio je Stéphane Espinasse, voditelj prodaje i proizvoda IVECO BUS.

IVECO će svojim vozilima pratiti najbolje svjetske bicikliste na 21 etapi Giro d’Italia 2022, koja će započeti u Budimpešti 6. maja, ostati u Mađarskoj prve 3 etape, zatim se seli u Italiju, a završiće u Veroni. 29. maja. Svaki dan utrke IVECO S-WAY LNG će predvoditi ‘Carovanu’, popularnu povorku ukrašenih vozila koja prethodi biciklistima, stvarajući prazničnu atmosferu uz zabavu i muziku. IVECO-ov vodeći kamion, posebno prilagođen za ovaj događaj, nosi livreju dizajniranu u ružičastoj boji Giro d’Italia.

IVECO će također isporučiti 10 vozila Daily, koji će biti namijenjeni logističkom transportu tokom cijelog takmičenja, koji će također biti u ružičastoj boji.

Kao službeni dobavljač za Giro-E 2022, IVECO BUS će isporučiti autobus EVADYS.

Organizatorima će također osigurati CROSSWAY Natural Gas, autobus za gradski i međugradski prevoz putnika.

IVECO BUS će također biti prisutan na EXPO-E, sajmu povezanom s Giro-E, koji će se održavati tokom četiri vikenda u Cataniji (8-10. maja), Napulju (14.-15. maja), Torinu (21. 22. maja) i Veroni (28.-29. maja). Brend će prikazati autobus E-WAY, prikazujući kompletnu i fleksibilnu ponudu električnih gradskih autobusa.