– mnogobrojna poboljšanja –

IVECO je predstavio New Daily na digitalnoj platformi IVECO Live Channel, uživo.

Najnoviji evolutivni korak u porodici lakih komercijalnih vozila, uvodi nova prilagodiva i inteligentna rješenja koja interakciju s vozačem i vlasnikom, podižu na novi nivo, pretvarajući vozilo u pravog pratioca poslovnog uspjeha.

IVECO New Daily

„S New Dailyjem prelazimo na sljedeći nivo, sa inovacijama bez ekvivalenta na tržištu. New Dily donosi udobnost i sigurnost na najvišem nivou u svojoj klasi, izvanrednu fleksibilnost, zajedno sa značajnim smanjenjem TCO i portfolijom usluga IVECO ON, koji se neprestano širi. Za nas u IVECO-u poboljšanje je neprekidan proces – kad postignemo jedan cilj, odmah počinjemo raditi na sljedećem. Nikad ne prestajemo“ rekao je Thomas Hilse, predsjednik brenda IVECO.

„Svaka generacija Dailya postavila je nove standarde, pa je Daily postao brend unutra brenda IVECO. Danas Daily predvodi evropski sektor lakih komercijlanih vozila, s verzijom od 7 tona, kao podsegmentom velike nosivosti. New Daily ulazi na tržište lakih komercijalnih vozila za godinu dana, pa se očekuje porast potražnje, jer je broj novoregistrovanih Dailya u posljednja 3 kvartala u konstantnom porastu“ tvrdi Davide Diana, direktor IVECO Light Business Linea.

New Daily je zasnovan na 40 godina iskustva, i predstavlja inovativna rješenja fokusirana na kupca i korisnika.

Sa novim Daily Air-Pro zračnim ovjesom i elektronskim komandama (prvi u industriji), poboljšava udobnost u vožnji, štiti vozača i teret i prilagođava se trenutnim potrebama.

New Daily Air Pro

Ekskluzivna Air-Pro kontinuirana kontrola prigušenja CDC (Continuous Damping Control) reagira gotovo trenutno na situaciju na cesti, računajući svakih 10 milisekundi idealan pritisak na svaki amortizer, da bi pružio najbolju dinamičku reakciju. Vibracije, smanjene za 25%, dodatno doprinose udobnom iskustvu vožnje.

Sistem Air-Pro se prilagođava vozačevim zahtjevima. Moguće je odabrati seting Soft, koji daje prioritet udobnosti, Load za optimizaciju upravljanja i kontrole naginjanja u uslovima punog opterećenja, ili Auto, sa samoprilagodivi parametrima. Tkođer, sistem ovjesa Air-Pro se prilagođava opterećenju vozila, smanjujući naginjanje za 30% u krivinama, poboljšavajući zaštitu vozača i tereta.

Uz to, Air-Pro ovjes čini utovar i istovar lakim i efikasnim, prilagođavajući visinu šasije vozila za manje od 10 sekundi, a funkcija memorije omogućuje rukovaocu da memoriše poravnanje sa uobičajenim utovarnim mjestima. Ovim sistemom s upravlja pomoću namjenskog rotacionog prekidača, uz vizulizaciju pomoću intuitivne TFT grafike.

Također, New Daily podiže povezivost i saradnju na novi nivo sa sistemom glasovnih komandi IVECO Driver Pal, putem Amazon Alexa. Novi ‘vokalni’ pratilac omogućuje vozaču interakciju s vozilom i sa zajednicom vozača, pružajući sigurnije i ugodnije vozačko iskustvo, sa manje stresa.

New Daily Driver Pal

Osim toga, poboljšani su i motori, koji u usklađeni sa Euro 6-D Final i Euro VI-E.

Optimizirani 2,3-litreni motor donosi do 6% uštede goriva i 15% povećanje obrtnog momenta, a dostupan je sa snagama od 116 do 156 KS.

Poznati 4-cilindarski motor radne zapremine 3 litra ima povećanu trajnost za 18% i produžen servisni interval na 350.000 km, čime će se smanjiti ukupni troškovi vlasništva (TCO) za 4%. Ovaj motor će biti dostupan sa snagama od 160 do 207 KS, uz mogućnost ugradnje PTO, na zahtjev. Prema potrebama korisnika, dostupan je i 3.0 motor na CNG, sa 136 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

Novi je i 6-stepeni manuelni mjenjač, koji nudi izvrsno vozačko iskustvo, uz brze i precizne izmjene stepeni prenosa, štoće ga učiniti omiljenim kod vozača. Naravno,u ponudi i dalje ostaje poznati automatski mjenjač.

Da bi New Daily bio što udobniji, dobio je i nova sjedišta, sa novim jastučićima i naslonom za glavu od memorijske pjene.

New Daily Driver Seat

Memorijska pjena ravnomjernije raspoređuje težinu i smanjuje vršna opterećenja za do 30%. Bočni dijelovi sjedišta su zadebljani za 15 mm, pjenm visoke gustoće, što poboljšava bočnu potporu na dužim putovanjima. Osim toga, redizajnirane su ručice, da bi se olakšao ulzak/izlazak iz vozila, što je idealno za misije ‘od vrata do vrata’ i dostavu paketa.

Uskoro će biti predstavljena i verzija Daily 4×4, kao i komercijalizacija.