– od dobrog, još bolji –

Iveco je na svojim digitalnim mrežama, na platformi  IVECO Live Channel, prodavcima i predstavnicima medija, predstavio novi Iveco S-Way.

Ta promocija se drastično razlikovala od prvobitne, prije dvije godine, kada je S-Way imao svjetsku premijeru u Madridu, a predstavnici medija imali priliku isprobati S-Wayna stazi Jarama.

„Neobično je da proizvođač izvrši značajno ažuriranje proizvoda, samo dvije godine nakon lansiranja potpuno novog modela. Međutim, upravo to radimo sa S-Wayom –  poboljšavamo vozilo koje je već bilo među najboljima u svojoj klasi. Danas prelazimo na sljedeći nivo, sa inovacijama za koje ne postoji ekvivalent na tržištu. Kupcima nudimo vozilo koje predviđa njihove potrebe i premašuje sva očekivanja“ objavio je Giuliano Giovannini, šef divizije za srednja i teška vozila u Ivecu.

Naime, nakon predstavljanja 2019. godine, S-Way se pokazao kao veoma popularan među vozačima, zbog visokog nivoa udobnosti. Pa se gotovo 4 od 5 kupaca pretplatilo na kompletne telematske usluge, pri čemu je stopa zahtjeva u stalnom porastu. Generalno, prodaja je premašila sva očekivanja, što je dovelo do značajnog povećanja tržišnog učešća. Također, modeli na CNG su apsolutni lideri u Evropi, i danas čine više od četvrtine prodaje.

Visoka poslovna produktivnost, visoka efikasnost i odličan TCO, čine da je upravo ovaj tegljajč odlično poslovno rješenje za flotne vlasnike.

Novi asortiman motora ispunjava Euro VI-E emisione standarde i odobren je za korištenje 100% BioDiesel goriva i HVO-a. Ponuda motora Cursor je proširena tako da sada u ponudi postoje iverzije sa 490 KS i 530 KS. Efikasnost motora Cursor 11 i Cursor 13 poboljšana je i povećanim kompresionim odnosom.

Motori Cursor 13, upareni su sa novim stražnjim osovinama visoke efikasnosti, pri čemu su prenosni odnosi do 2,31:1, dostupni sa gumama standardnog profila. Ovo omogućuje značajno smanjenje broja obrtaja motora, što rezultira većom efikasnošću prilikom krstarenja na dugolinijskim rutama. Ova svojstva čine novi model motora Cursor 13, sa 490 KS, pravim šampionom kada je riječ o ukupnim troškovima vlasništva (TCO).

Novi Eco režim za automatski sistem klimatizacije, koji eliminiše nepotrebno trošenje energije, kao i novi aerodinamički dodaci na A stubu za dodatno poboljšanje protoka zraka oko kabine, samo su neke od novih odlika.

Iveco S-Way transformiše način na koji vozači komuniciraju sa vozilom i uvodi u novu eru proaktivne i prediktivne podrške. Nove napredne funkcije omogućene su produktivnim glasovnim asistentom IVECO Driver Pal.

IVECO Driver Pal je sistem koji omogućuje vozaču interakciju sa vozilom, njegovim kontrolnim sistemima, kontrolnim centrom i svim funkcijama upravljanja voznim parkom, pomoću glasovnih komandi, preko potpuno integrisanog sistema Alexa.

Uz ekskluzivnu mogućnost MyIveco, ovaj sistem se može koristiti za aktiviraciju, pri čemu navigacioni sistem pruža mogućnost planiranja rute, provjere stanja vozila i ocjene stila vožnje. IVECO Driver Pal takođe pruža mogućnost da stupite u kontakt sa zajednicom vozača, omogućujući razmjenu poruka sa drugim vozačima na njihovoj ruti, ili u blizini odredišta. Na taj način je moguće dijeliti korisne informacije o putovanjima i podržati jedne druge.

IVECO uvodi novu revolucionarnu uslugu IVECO Top Care, koja omogućuje potpunu sigurnost vozaču i vlasniku voznog parka, u slučaju nezgode ili drugog problema sa vozilom, a vozač je aktivira preko IVECO Driver Pala. Najbliža Ivecova radionica će biti obaviještena u takvom slučaju, što ubrzava rješavanje problema. Usluga nudi inovativan paket, ako se vozilo ne vrati na put u roku od šest sati. Uključuje besplatan transfer, smještaj i, ako je potrebno, medicinsku pomoć.

1 komentar