Iveco se udružio sa globalnom komunikacijskom agencijom Ogilvy i medijskom kompanijom Freeda, da bi ispričali priče o tri nezaustavljive žene koje su izgradile karijere u industriji kojom dominiraju muškarci.

Žene na poslu, u njihovom svakodnevnom životu – nezaustavljive žene koje strastveno i odlučno rade u kamionima, svakodnevno ruše stereotipe i pokreću promjene za mlađe generacije. To je centralna tema dokumentarnog videa „Queen Queens“ – koji na Međunarodni dan žena Iveco posvećuje svim ženama koje rade u svijetu transporta, slaveći svoju ulogu i dajući glas svom prvom iskustvu.

Prvo je svjedočenje Judith Ehrmann, iskusnog mehaničara za trkaći kamion: Team Schwabentruck, koji se takmiči u FIA European Truck Racing Championship. Odgovorna je za pripremu kamiona za trke, kojeg vozi Steffi Halm, i vozi timski servisni kamion Iveco S-Way. Svoju strast pronašla je u svom porodičnom poslu: „Moji roditelji imaju malu porodičnu autobusku kompaniju. Uvijek je bilo užurbano, uprljali smo se i bilo je zabavno gledati momke kako rade. Tako sam shvatila da želim biti mehaničar, i tako sam započela“ objašnjava Judith Ehrmann.

Drugo svjedočanstvo daje Lorella Della Torre, koja je ostvarila karijeru kao menadžer prodaje u Ivecovom zastupništvu u Italiji. U svojih 30 godina karijere imala je različite uloge u svojoj organizaciji, stekla je poštovanje svojih kolega i kupaca.

„Osamdesetih godina prošlog vijeka, kada sam počela raditi u prodaji, uloga prodavačice nije postojala. Ušla sam u potpuno muško okruženje, gdje za mene nije bilo mjesta. Morala sam biti kreativna“ kaže Lorella Della Torre.

Treće je svjedočenje Oti Cabadas, koja se suočila sa tradicionalnim predrasudama, i postala iskusan vozač. Provela je godine za volanom kamiona, a sada je imala priliku voziti Iveco S-Way u dugolinijskom transportu. Život na putu je težak. Ljudi to vide kao samo još jedan kamion, ali za nas je to naš dom. U ovom poslu podnosite mnoge žrtve, ali smatram da to ispunjava i puno toga koristim – ne bih odustala od kamiona, koliko god to bilo teško“ kaže Oti Cabadas.