Sa montažne trake historijske tvornice Suzzara (Mantova, Italija), sišao je 1.600.000-ti Iveco Daily, jedan od najpopularnijih modela iz segmenta lakih komercijalnih vozila.

Tokomo više od 40 godina proizvodnje, Iveco je sa ovim modelom pomijerao granice inovativnosti, funkcionalnosti i svestranosti, predviđajući rastuće potrebe kupaca. Tokom godina, Iveco Daily je, zapravo, jedini model u svom segmentu lakih komercijalnih vozila, dostupan sa ukupnom dopuštenm masom do 7 tona, zbog čega je postao referentna tačka u segmentu,a istovrmeno, jedan je od rijetkih, koji je dotupan u verziji na priprodni gas.

Jubilarni Daily je van u verziji 35C18H V (ukupna dopuštena masa 3,5 tona, visoka karoserija), kojeg pokreće 4-cilindarski, turbopunjeni motor radne zapremine 3 l, snage 176 KS Heavy Duty, koji ispunjava norme Euro VI E.

“Izuzetno smo ponosni na ovu važnu prekretnicu za našu tvornicu, koja iza sebe ima više od 40 godina proizvodnje Dailya. Ovo vozilo predstavlja referentnu tačku na tržištu po svojim temeljnim svojstvima, kao što su svestranost, snaga, robusnost i performanse, koje su ga uvijek izdvajale od ostalih vozila u segmentu. Uz sve naprednije tehnologije povezivanja, da bi se zadovoljile poslovne potrebe kupaca, Daily nudi održivost i tradicionalne vrijednosti, jer je dobar putni partner, efikasan u radu i sa niskim troškovima vlasništva” objašnjava Giorgio Ricci, upravnik tvornice IVECO Suzzara.

Daily na proizvodnoj traci tvornice Suzzara

Proizvodni tim u tvornici Suzzara radi u savršenoj sinergiji u svakoj fazi proizvodnog procesa – od montaže šasije i karoserije kabine, do lakiranja i ugradnje mjenjača, pa sve do ugradnje unutarnje obloge i završnog pregleda. U ovoj tvornici se također sastavljaju posebne verzije za vojnu i vatrogasnu primjenu. Od 2007. tvornica radi u skladu sa standardima proizvodnje svjetske klase World Class Manufacturing (WCM), proizvodnim sistemom koji ima za cilj nultu grešku, gubitak i nesreće. Uključuje proces kontinuiranog razvoja, usmjeren na uključivanje svakog pojedinog radnika u proizvodni proces.

Tvornica je nedavno osvojila “Specijalnu nagradu: Izvrsna kultura poboljšanja” (Special Award: Excellent Culture of Improvement)’ koju su dodijelili Agamus Consult, međunarodna konsultantska kompanija za upravljanje, i njemački časopis Automobil Produktion.

U skladu s motom „Savladavanje nepredvidvog” (Mastering the unpredictable), s ciljem poboljšanja tehnologije i radnog okruženja u okvirima teške tržišne i globalne situacije, tvornica Suzzara koristi strateško vodstvo svog tima kako bi usmjeravala svoje ljude i procese, pretvarajući VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity – Promjenljivost, Neizvjesnost, Kompleksnost, Dvosmislenost) u priliku za kontinuirana poboljšanja.

Jubilarni Iveco Daily