Predsjednik brenda Iveco, Thomas Hilse, iskoristio je priliku tokom zvanične posjete izvršnom predsedniku Arcese Group, Matteu Arceseu, na novoj lokaciji kompanije u Basianu, da preda 20 novih tegljača Iveco S-Way NP, sa pogonom na tečni prirodni gas (LNG).

Vozila koja je odabrala kompanija Arcese Group su inovativna kada je riječ o povezanom i efikasnom transportu, zahvaljujući naprednim tehnologijama i izvanrednim uslugama, u kombinaciji sa izuzetno konkurentnim ukupnim troškovima vlasništva. Pored toga, ova vozila koriste vodeće tehnologije u industriji u korištenju prirodnog gasa, što ih čini izuzetno održivim.

Isporučena vozila pokreću motori Cursor 13 sa 460 KS, Hi-Tronix mjenjačima sa 12 stepeni prenosa, prediktivnim GPS-om i dva rezervoara za LNG od po 440 l sa svake obe strane. Odlikuju se prediktivnim sistemom vožnje i naprednom tehnologijom koja značajno smanjuje potrošnju goriva, smanjujući emisiju NO2 za 90% i zagađujućih čestica za 95%. Za pogon koriste biometan, dobijen iz postojećih obnovljivih izvora, što ih čini savršenim primerom kružne ekonomije, te sa smanjenjem emisije CO2 od 95%, u poređenju sa dizelskim ekvivalentima. Uz to, buka motora smanjena je na 71 dB (A), čime su omogućene gradske aktivnosti i tokom večernjih sati. Sa verzijom rezervoara od 540 l, omogućen je transport širom Evrope, sa dosegom od 1.600 km.

Važna tehnološka prednost ovih tegljača je sistem Connectivity Box, koja povezuje vozilo sa stručnjacima iz Ivecove Kontrolne sobe, koja u svakom trenutku nadgleda vozilo. Ovo omogućuje efikasno planiranje održavanja i popravaka, i pomaže u sprečavanju neplaniranih stajanja. Sistemi Ecofleet, Driving Style Evaluation (DSE) i Driver Attention Support (DAS) procjenjuju stil vožnje i podržavaju pažnju vozača i tako dodatno doprinose smanjenju ukupnih troškova vlasništva.