NaslovnicaKamioniIvecoIVECO - zvanični dobavljač kamiona za MotoGP

IVECO – zvanični dobavljač kamiona za MotoGP

IVECO je najavio obnavljanje partnerstva sa MotoGP, najvećim svjetskim motociklističkim šampionatom, prema četverogodišnjem ugovoru sa Dorna Sports, nosiocem komercijalnih prava i organizatorom FIM Grand Prix Svjetskog prvenstva (MotoGP™), od 1991. godine.

Još jednom potvrđujući svoje čvrste veze sa svijetom motosporta, skoro deset godina nakon svog posljednjeg sponzorstva, IVECO će djelovati kao kamionski dobavljač za MotoGP, isporučujući 14 vozila, da bi osigurao transport Dorna Sports ugostiteljskog materijala na MotoGP događajima od 2023. do 2026. godine.

„Ponosni smo što podržavamo tako izvanredno natjecanje u kojem se vrhunska tehnologija spaja s hrabrošću bez premca, i hrabrošću da se prevaziđu granice. Ovo sponzorstvo odražava istu energiju koja leži u osnovi IVECO-ove posvećenosti stvaranju najboljih rješenja za potrebe naših kupaca i borbenu strast koja nas tjera da svaki dan težimo izvrsnosti” rekao je Luca Sra, predsjednik poslovne jedinice za kamione u Iveco Group.

Nova sezona je počela 26. marta na Autodromo Internacional do Algarve u Portimau, u Portugala, a zatvoriće se u novembru, na stazi Ricardo Tormo u Valensiji, u Španiji, s ukupno 21 Grand Prix trkom, koje se održavaju u 18 različitih zemalja.

IVECO će pružiti podršku tokom ove MotoGP sezone sa 13 IVECO S-Way kamiona, vodećim modelom u teškoj liniji Brenda, i 1 Dailyem, kultnim lakim komercijalnim vozilom.

IVECO S-Way – Moto GP-2023

Pouzdani, sigurni i robusni, kamioni IVECO će biti odgovorni za transport trkačkog materijala i opreme na rutama koje povezuju staze, doprinoseći uređenju koje će ugostiti goste i navijače.

Vozila će biti prilagođena s logotipima MotoGP i IVECO, i sa posebnom bijelom livrejom dizajniranom da odražava snažan trkački stil tipičan za motosport.

IVECO je također službeni sponzor Repsol Honda tima i zvanični Mooney VR46 Racing Team dobavljač tegljača, koji svojim kamionima IVECO S-Way podržava logistiku timova za transport opreme vozača na MotoGP trke koje se održavaju u Evropi.

- Advertisment -

NOVOSTI