NaslovnicaKamioniMAN se pridružuje CharIN

MAN se pridružuje CharIN

Charging Interface Initiative (CharIN) promoviše Combined Charging System (CCS – kombinovani sistem punjenja) za vozila sa pogonom na baterije.

MAN Truck & Bus se pridružuje ovoj inicijativi u cilju standardizacije na polju električne mobilnosti, sa ciljem da ovaj sistem bude siguran i jednostavan za korisnike. Tako se MAN Truck & Bus pridružuje kamoanji za standardizaciju interfacea i tehnologije za punjenje baterija, te je u tom kontekstu aktivno uključen u Inicijativu.

„Uz harmonizaciju kapaciteta punjenja i CCS pozicioniranja, MAN Truck & Bus će se fokusirati na inteligentnu komunikaciju prilikom punjenja, kao i interakciju autobuskih depoa i logističkih centara, što je bitno za korisnike i flotno upravljanje.“ Objašnjava Dr Götz von Esebeck Senior, čelni čovjek eMobility odjeljenja u MAN Truck & Bus.

Na polju električne mobilnosti (eMobility) MAN Truck & Bus je već dosta ostvario; prošle godine predstavljen je konceptni modularni zglobni autobus eBus, dok je MAN eTruck, predstavljen još 2012. godine.

Prethodni članakVolvo Concept Truck
Naredni članakToyota Fuel Cell Bus
- Advertisment -

NOVOSTI