Daimlerova divizija za autobuse, Daimler Buses, trenutno je na sjevernoameričkom tržištu zastupljena sa brendovima Setra i Thomas Built Buses.

Setra posluje u sektoru turističkih autobusa, dok Thomas Built Buses proizvodi školske autobuse koji su dobro poznati širom svijeta.

Najnovije špijunske fotografije, snimljene na lokaciji Evo-Bus u Neu-Ulmu pokazuju (Versuch Wagen – probno vozilo) prototip autobusa Mercedes-Benz Tourismo prilagođenog američkom tržištu.

Unatoč kamuflažnim folijama vidljivo je da se branik i zračni otvori razlikuju u odnosu na model za evropsko tržište, repozicionirana su i svjetla, žmigavci i retrovizori, a prednje vjetrobransko stako je podijeljeno u dva dijela, što je tipično za američke modele.

Također, vidljivo je istaknuta i naljepnica sa oznakom PRO 41250 USA Business, koja nedvosmisleno ukazuje na namjnu autobusa.

Trenutno je teško procijeniti šta će ulazak Mercedes-Benza na američko tržište autobusa značiti za Setru, koja se bori sa posljedicama nastalim usljed pandemije virusa Corona, koja je teško pogodila SAD.

Daimler Busus još uvijek nije zvanično potvrdio ulazak Mercedes-Benz autobusa na američko tržište, iako snimljeni prototip autbusa daje jasnu najavu.