NaslovnicaDostavna vozilaMitsubishi XRT Concept

Mitsubishi XRT Concept

Prvo koncept, pa proizvodni model za globalno tržište

Mitsubishi Motors Corporation je na sajmu Bangkok International Motor Show 2023, predstavio XRT Concept, koji zapravo predstavlja predproizvodni prototip novog pick-upa Mitsubishi Triton, ili L200 (u zavisnosti od tržišta).

Ovaj pick-up srednje veličine je globalno prisutan model, na tržištima 150 zemlja svijeta, a proizvodi se u tvornici Laemchabang na Thailandu, odakle se vrši distribucija za svjetsko tržište.

U Mitsubishiju su planirali da novi pick-up, šeste generacije, prvo predstave na Thailandu, učine ga dostupnim na tržištima zemalja ASEAN-a, te do kraja (fiskalne) godine plasiraju na tržišta širom svijeta.

Kako će izgledati ovo vozilo, već smo donekle upoznati, jer su špijunski fotografi tokom protekle godine imali priliku snimiti testni prototip.

Konceptni pick-up ima prepoznatljiv oblik, a u odnosu na prethodnika nešto veći poklopac motora, izraženije blatobrane i branike, te neizostavne velike točkove sa AT gumama.

Iako tehnička spaecifikacija za sada nije objavljena, Mitsubishi sa ovim modelom ima velike planove, koji će započeti nastupom Mitsubishi Ralliart tima na Asia Cross Country Rally 2023, a nadaju se drugoj uzastopnoj pobjedi.

Naime, na stražnjim vratima predstavljenog koncepta vidljivo je 10 Ralliart linija, koje izražavaju strast za pobjedom.

- Advertisment -

NOVOSTI