Gume Nokian Hakkapeliitta CR4 Nordic su tihe i stabilne zimske gume za laka komercijalna vozila, profesionalne ili rekreativne korisnike koji soabraćaju gradskim ulicama, raščišćenim, ili neračićenim, makadamskim cestama i autoputevima.

Nokian Hakkapeliitta CR4

Fasetirani blokovi gazećeg sloja i guste MultiTouch lamele poboljšavaju upravljivost na zaleđenim, snježnim i mokrim cestama.

Zahvaljući tehnologiji Aramid Sidewall, otporne su na habanje, udarce i probijanje, a zbog niskog otpora kotrljanja, smanjuju potrošnju goriva i emisiju polutanata.

Novi model gazećeg sloja omogućuje dobru kontrolu na ledu i na bljuzgavici. Različite veličine blokova i čvrsto centralno područje u V obliku, zajedno s potpornim rebrima, nude potrebno prianjanje i stabilnost kada su najpotrebniji.

Blokovi gazećeg loja su povezani s Groove Liftovima, što osigurava stabilnost na suhom asfaltu, čak i pri većim brzinama.

Gume Nokian Hakkapeliitta CR4 Nordic će biti dostupne na tržištima nordijskih zemalja,centralne i zapadne Evrope, te Rusije, od jeseni ove godine, sa prečnicima od 15 do 17 inča.

Gume Nokian Hakkapeliitta C4 su gume sa ekserima, namijenjene za vožnju u najtežim ulovima, jer osiguravaju dobro prianjanje na zaleđenim i snijegom prekrivenim podlogama.

Nokian Hakkapeliitta C4

Najsavremeniji četverougani klinovi od nehrđajućeg čelika, osiguravaju ujednačenu kontrolu pri uzdužnim i poprečnim opterećenjima. Povećani broj klinova, povećava trajnost gume priliom vožnje na safaltu. Na primjer, u popularnoj dimenziji 235/65 R 16, broj klinova je povećan na 124, u odnosu na prethodne Nokian Hakkapeliitta C3, koje su imale po 110 klinova.

Gume Nokian Hakkapeliitta C4 će biti dostupne na tržištima Rusije i nordijskih zemalja od jeseni ove godine, sa prečnicima od 15 do 18 inča.

Nokian Hakkapeliitta C4 i CR4 – dostupne dimenzije