Iz Ford Motor Company su zvanično najavili da će Ford Ranger Raptor nove generacije biti predstavljen 22. februara, u 08:00 CET (po srednjeevropskom vremenu), preko YouTube kanala Ford of Europe.

Naime, poznato je da su novu gereaciju Ford Rangera razvijali tako da nadmaši prethodnika, a u zajednici sa Volkswagenom, pa će novi Ford Ranger i Volkswagen Amarok koristiti istu šasiju i tehničke osnove.

Ford Ranger Raptor su razvili inđenjeri Ford Performancea, a za sada je poznato da će ga pokretati motor V6, sa turbo punjenjem, vjerovatno snage oko 400 KS. Za prenos će se korititi 10-stepeni automatski mjenjač, a Rnger Raptor, bi u odnosu na stndardni Ranger, trebao imati ojačanu šsiju, podignut system ovjesa, širi trag točkova, snažnije kočnice, a podnica bi bila zaštićena posebnim pločama postavljenim sa donje strane.

Novi Ford Ranger Raptor bi u standardnom paketu opreme mogao imati brojne postavke, uključujući i Baja Mode, sa kojom se optimizira rad sistema vješenja i kočenja, mjenjača i motora koji bi trebao dobiti anti-lag funkciju turbopunjača, sa kojom se izbjegava turbo rupa.

Na objavljenim fotografijama i video zapisu, vidljiv je predproizvodni prototip, zaštićen kamuflažnim folijama, ali je vidljivo da su svjetla izvedena u LED tehnologiji.

Najavljeno je da će novi Ford Ranger Raptor imati sportska sjedišta i volan, a da će sentralni displej sistema infotinmenta biti sa dijagonalom od 12 inča.

Naravno, više detalja će biti objavljeno tokom prezentacije 22. Februara, kada će vjerovatno biti poznato kada će se ovi Ford Ranger naći u prodajnim salonima.