Opel je nedavno predstavio električno lako komercijalno vozilo Combo-e , a sada predstavlja njegovu putničku/porodičnu izvedbu.

Kao i komercijalni model, Combo-e Life je dostupan sa svije dužine karoserije, a za pogon se korsiti isti elektromotor snage 100 kW, sa 260 Nm obrtnog momenta, koji omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11,2 s i maksimalnu brzinu od 130 km/h, što ga čini podobnim za vožnju autoputem.

Ista je i baterija, kapaciteta 50 kWh, sastavljena od 216 ćelija u 18 modula, smještena nisko u podnicu, između osovina, kako bi zauzimala što manje prostora i osiguravala nisko težište.

Opel Combo-e Life

Za punjenje se može koristiti ugrađeni punjač (monofazni snage 7,4 kW ili trofazni snage 11 kW), a na brzom DC punjaču snage 100 kW, baterija se može dopuniti do 80% kapaciteta za oko 30 minuta.

Opel nudi Combo-e Life u dvije dužine (4,40 m i 4,75 m) sa pet ili sedam sjedišta, što ga čini atraktivnim automobilom za taxi usluge. Kraći petosjed nudi prtljažni prostor zapremine 597 l, dok će u dugoj verzijii korisnicima na raspolaganju biti 850 l prtljažnog prostora.

Preklapanjem sjedišta, dobija se prtljažnik zapremine 2.126 l, odnosno 2.693 l, a u opciji je i preklopno sjedište suvozača, čime se odbija rvna podnica, za prevoz dugačkih predmeta ili sportskih rekvizita.

U opciji je i ostakljeni panoramski krov, sa električno pokretanim roletnama za zaštitu od sunca ili neželjenih pogleda.

Kao i većina Opelovih modela, i Combo-e Life nudi sistem Multimedia Radio ili Multimedia Navi Pro, sa 8-inčnim taktilnim ekranom, sa funkcijama Apple CarPlay i Android Auto. Naravno, tu su i brojna rješenja koja nudi OpelConnect, sa aplikacijama myOpel i Free2Move.

Novi Combo-e Life pojaviće se u prodajnim salonima na jesen ove godine.