Francuzi se neće olako odreći modela Trafic i pripremili su još jedan facelifting. Najviše se promjenio interijer, iako ćemo novi Trafic na ulici odmah prepoznati.

Renault Trafic 2021
Renault je prošle godine već osvežio kompletnu Trafic gamu, ali je francuski proizvođač sada ponovo modofikovao ovaj model, i to kako bi obeležio 40 godina od pojavljivanja njegove prve generacije. Kao što se i očekivalo, Trafic modelske godine 2021 dolazi sa promjenjenim elementima na prednjem dijelu, od novih full-LED svetala, preko nove maske sa velikim Renaultom logom, redizajnirane haube pa do izmjenjenog branika.

Renault Trafic 2021

Sem toga, modifikovana je i unutrašnjost (dotjerani prednji panel sa više mjesta za odlaganje sitnica, 8.0-inčni ekran infotainmenta, Android Auto & Apple CarPlay…), a tu je i više bezbjednosnih i sistema asistencije vozaču (adaptivni tempomart, sistem automatskog kočenja, upozorenje na vozilo u mrtvom uglu, sistem za upozorenje o napuštanju kolovozne trake).

Renault Trafic 2021

Što se game motora tiče, tu je 2,0 litarski dizelaš u verzijama od 110KS, 150KS i 170KS. Uz standardni šestostepeni manuelni mjenjač neke verzije mogu da se kombinuju i sa EDC mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.

Obnovljeni Trafic će na evropskom tržištu startovati u martu sljedeće godine.

 
Izvor