NaslovnicaKamioniPeugeot pripremio FoodTruck za luksuzni Maison Gillardeau

Peugeot pripremio FoodTruck za luksuzni Maison Gillardeau

Véronique Gillardeau je bila impresionirana kada je vidjela Peugeotov Le Bistrot du Lion FoodTruck, pa je odmah poželjela imati sličan, koji bi služio u promotivne svrhe, kako bi se u gradskim centrima obavljale degustacije školjki kamenica (ostrige).

Tako je Peugeot Design Lab kreirao La Marcelle, inovativni putujući bar, u kojiem se mogu degustirati školjke, i na licu mjesta uživati u umijeću vrhunskih kuhara koji ih pripremaju na očigled gostiju.

Nivo umijeća Meilleur Ouvrier de France kojim vladaju i novi Peugeot Expert FoodTruck, koji je sada putujući ambasador za Maison Gillardeau, ostvaren je cilj, pa se promocije mogu vršiti, praktično, bilo gdje. Trenutno se La Marcelle može vidjeti u blizini otoka Oléron u Francuskoj.

Ovaj svojevrsni Oyster Bar, kao osnovu koristi novi Peugeot Expert, dugačak 4,96 m, a zu tobarsni prostor zapremine 5,8 m3, smješten je sudoper, frižider, skladište, boiler i šank. Stražnja stijenka je napravljena od nehrđajućeg čelika, škriljca i drveta, inspirisana tradicinalnim materijalima i načinima uzgoja školjki, koji traje 3 do 5 godina.

„Kada sam vidjela Le Bistrot du Lion, odmah sam poželjela stvoriti mogućnost degustacije naših školjki u elegantnom i modernom putujućem restoranu. Rad sa klijentima mi je omogućio da spoznam njihove želje, a sada ćemo moći ispuniti bar dio toga, te u budućnosti ponuditi još i više.“ objasnila je Véronique Gillardeau, jedan od direktora Maison Gillardeau.

- Advertisment -

NOVOSTI