– sloboda bez ograničenja –

Na sajmu Caravan Salon Düsseldorf, Renault će uz koncept Hippie Caviar Hotel predstaviti novi kamper Trafic SpaceNomad, koji dolazi na osnovu standardnog Trafica, a nastao je u saradnji sa proizvođačem kampera Pilote.

Kao i standardni Trafic i SpaceNomad će biti dostupan sa dvije dužine i izborom motora snage od 110 do 170 KS, te sa manuelnim i automatskim mjenjačem za verzije sa snagama od 150 i 170 KS.

Renault Trafic SpaceNomad će biti dostupan sa 4 ili 5 sjedišta, s tim da se sjedišta vozača i suvozača mogu okrenuti prema unutrašnjosti (za 180°) i tako s sjedištima u drugom redu činiti ugodan dnevni boravak.

U stražnjem dijelu, sa lijeve strane je mala kuhinja sa dva plinska kuhala, sudoperom, sklopivom radnom površinom, rezervoarom za vodu i malim hladnjakom, a izvedena je i vodoinstalacija za vanjski tuš.

Tražnja klupa se može preklopiti i stvoriti ležaj dužina 188 i širine 124 cm, dok je veći ležaj dimenzija 120 x 200 cm smješten u sklopivu krovnu plohu.

Za boravak vani, u bočnu stranicu je ugrađena tenda dimenzija 220 x 235 cm, te LED rasvjeta, a da bi se SpaceNomad mogao koristiti i zimi, ugrađen je zaseban sistem grijanja snage 2.000 W.

Renault Trafic SpaceNomad će se proizvoditi u Francuskoj, u tvornici Sandouville, a na tržištu će biti dostupan početkom naredne godine.