Renault Trucks je za ovu godinu unio poboljšanja za svoje kamione serija T, T High, C i K.

Poboljšanja se odnose na udobnost, komfor, sigurnost produktivnost, kao i estetiku.

Stilksa poboljšanja vidljiva su na svjetlima, koja su sada nešto manja, a modeli serija T, T High i C standardno su opremljeni LED svjetlima. Dodatna LED svjetla su postavljena na unutrašnjoj strani vrata, sa ciljem da se postigne veća sigurnost prilikom ulaska/izlaska iz kabine noću.

Izmijenjena je i rešetka hladnjaka, koja ima saćastu strukturu.

U unutrašnjosti ima nešto više izmjena, jer je izmijenjen stub volana, a tu su i nova modularna sjedišta, USB-C portovi, nova ladica za odlaganje dokumentacije, novi mali hladnjak zapremine 2 l, a tu su i madraci Serenity, koji su deblji za 13% i imaju dvostruko veći broj opruga.

Uz to, tu je i nova automatska ručna kočnica, a potrošnja goriva je smanjena za oko 3%, zahvaljujući novom prediktivnom tempomatu Optivision i poboljšanoj aerodinamici.

Zahvaljujći funkciji Pulse and Glide, dodatno je smanjena potrošnja, a modeli serija T i T High, standardno dolaze na gumama klase A.

Za vozila koja pokreću 13-litreni motori Euro IV, produžen je interval zamjene ulja na 150.000 pređenih km, ili 18 mjeseci, što će dodatno povećati produktivnost i smanjiti broj posjeta servisnim radionicama.