Scania najavljuje uvođenje značajno ažurirane linije kamiona Euro 6, zakazanu za novembar ove godine.

„Imajući u vidu situaciju s rekordnom potražnjom, nestašicom poluprovodnika i predstojećim uvođenjem novog proizvoda, odlučili smo našim kupcima ponuditi ažuriranu liniju Euro 6“ kaže Alexander Vlaskamp, ​​izvršni potpredsjednik i šef prodaje i marketinga u Scaniji.

Povećana potražnja u prvom tromjesečju i nedostatak poluprovodnika doveo je do nešto dužih rokova isporuke, a u pojedinim slučajevima i do odgođene isporuke.

Istovremeno, Scania se priprema za najveće predstavljanje novog proizvoda od 2016. godine.

Scania ne otkriva tačno vrijeme i ukupan sadržaj noviteta, ali između ostalog obećava značajna poboljšanja na polju potrošnje goriva u odnosu na trenutnu ponudu, kao i ažuriranu šasiju.

Kupci mogu putem svojih Scania kontakata prijaviti interes za naručivanje kamiona iz ažurirane palete proizvoda – redovni sistem narudžbe za ove kamione biće otvoren tek u novembru.

Uvođenjem novog pogonskog sklopa, Scania demonstrira svoju predanost pokretanju prelaska na održivi transportni sistem, u skladu s Pariškim sporazumom. Scania je bila prvi proizvođač teških komercijalnih vozila koji je uspostavio mapu puta kojoj ciljeve odobrava inicijativa SBTi (Science Based Target initiative).