Scania je započela saradnju sa poznatim proizvođačem osovina prikolica SAF-Holland, pa su time Scanijine servisne radionice u Bosni i Hercegovini postale autorizovani partneri te kompanije.

Saradnja će korisnicima Scanijinih usluga biti važna podrška za održavanje vozila u garantnom roku i izvan njega, na nivou servisa i segmenta rezervnih dijelova za prikolice i poluprikolice: osovine, vješanje, točkovi, kočnice… Radionice u Scanijinoj servisnoj mreži ovlaštene su za popravke i održavanje svih prikolica i poluprikolica koje imaju SAF-Holland komponente.

„Uvjeren sam kako će ovo partnerstvo sa SAF-Holland omogućiti još bolju uslugu našim kupcima. Naša strategija je usredsrediti se na produktivnost stranaka i na ono što dodaje vrijednost Scanijinim uslugama, a ovo je još jedan korak u tom pravcu“ izjavio je Dejan Nastić, voditelj postprodaje Scanije BH d.o.o.

SAF-Holland S.A. jedan je od vodećih proizvođača i dobavljača šasija i komponenti, prvenstveno za prikolice, za teretna vozila i autobuse. Njihov asortiman obuhvata sastave osovina i vješanja, podložne noge, kočne sisteme i nadgradnje.

Scania BH d.o.o. servisi nalaze se u sklopu prodajno-servisnog centra u Sarajevu i u Banja Luci.