NaslovnicaDostavna vozilaToyota Rangga Concept

Toyota Rangga Concept

Toyota je na sajmu GAINKINDO (Indonesia International Auto Show) predstavila koncept multifunkcionalnog komercijalnog vozila, koje se lako prilagođava različitim potrebama korisnika.

Tako su prikazane različite verzije, kao na primjer: Rangga Concept Mobile Café, Rangga Concept Ambulance, Rangga Concept EV Mobile Service i Rangga Concept Pace Car koji pokazuju različite mogućnosti.

Toyota nije objavila nikakve tehničke podatke, ali je vidljivo da Rangga ima dimenzije kompaktnog pick-upa, a sve prikazane verzije imaju single-cab karoseriju.

Toyota Rangga Concept EV Charger Mobileservice

Zoyota je trenutno u Indoneziji otvorila konkurs, u kojem mogu učestvovati svi oni koji mogu pripremiti render vozila različitih namjena, a pobjednička kreacija će biti nagrađena sa 100 miliona indonežanskih rupija (oko 6.000 eura).

U najavi je naglašeno da naziv Rannga ima porijeko iz Javanskog jezika, a riječ Ronggo znači heroj i nosi konotaciju velike snage.

Također, najavljeno je da bi Rangga mogao postati proizvodni model, koji će po svoj prilici ostati rezervisan za zemlje ASEAN-a.

- Advertisment -

NOVOSTI