Nakon debija PSA električnih kombija, na redu je i Toyota. Trojke – Zafira, Spacetourer i Traveller dobit će električni pogon koji će im pružiti domet od 230 ili 330 km. Važno je da pravilan raspored baterija nije smanjio prostor u kabini.

Toyota Proace Verso ElectricToyotu, poput PSA modela, pokreće električni motor snage 136 KS koji snagu prenosi na prednje točkove. Ubrzanje od 0 do 100 km/h nije otkriveno, ali realno gledajući u ovom tipu automobila ovaj podatak i nije toliko važan. Najveća brzina je ograničena na 130 km/h.

U prodaji će biti dostupne dvije varijante baterija – 50 i 75 kWh. Prema WLTP standardu, prva baterija treba pružiti domet do 230 km, a druga do 330 km. Proace Verso Electric moći će prihvatiti punjenje snage do 100 kW, zahvaljujući čemu će dopunjavanje energije u manjoj bateriji trajati samo 30 minuta, a u većoj 45 minuta.

Toyota Proace Verso ElectricKupac će imati izbor 3 varijante karoserije – kompaktne, srednje i duge. Zahvaljujući smještanju baterija ispod poda, njihova prisutnost ni na koji način ne utiče na prostor u kabini, a prtljažnik će, ovisno o verziji, prihvatiti od 280 do čak 1060 litara prtljage. Zauzvrat, maksimalna nosivost je 1000 kg, ali se ta vrijednost može povećati na 1200 kg. Težina baterija koja se nalazi u podnici kombija trebala bi također poboljšati stabilnost u vožnji.

Osnovna oprema već je sasvim zadovoljavajuća i između ostalog uključuje Android Auto i Apple Car Play, 7-inčni multimedijski ekran, grijana sjedišta i pristup automobilu bez ključa. Tu je i niz pomoćnika u vožnji, uključujući sistem kočenja u nuždi s otkrivanjem pješaka. Automatska klima zahtijeva nadoplatu, standardno dolazi ručna.

Cijene će biti objavljene uskoro, a prvi primjerci bit će dostupni njihovim vlasnicima na proljeće 2021. godine .