NaslovnicaDostavna vozilaVolkswagen Caddy eHybrid – tehničko iznenađenje

Volkswagen Caddy eHybrid – tehničko iznenađenje

Volkswagen Caddy pete generacije je predstavljen u februaru 2020. godine, pa je došlo vrijeme za modelsku obnovu.

Najnovije špijunske fotografije su snimljene na planinskim prevojima Španije, a pokazuju kako će izgledati obnovljeni caddy i to s plug-in hibridnim pogonom.

Da podsjetimo, prije više od godinu dana, špijunski fotografi su snimili zanimljiv prototip, koji otkriva da su Volkswagen Caddy i Ford Tourneo Connect zapravo, ”braća blizanci” koji se međusobno malo razlikuju.

Budući da na testnom prototipu nema kamuflažnih folija, na predjem lijevom blatobranu je jasno vidljiv poklopac ispod kojeg je port za punjenje, a na desnoj strani stražnjeg poklopca je istaknut natpis “eHybrid”, koji eliminiše sve dileme.

Sada je jasno da će s “faceliftingom” Caddy dobiti i plug-in hibridnu pogonsku varijantu.

Nezvanični izvori sugerišu da će Caddy eHybrid pokretati benzinski motor 1.5 TSI, zajedno s elektromotorom, sistemske snage 204 KS (150 kW), koji će se napajati iz baterije, najvjerovatnije kapaciteta 18,5 kWh, koja bi trebala osigurati doseg od oko 100 km, a za prenos snage će se najvjerovatnije koristiti 6-stepeni DSG mjenjač.

Očekujemo da će Caddy eHybrid biti dostupan u standardnoj izvedbi (s 5 sjedišta), kao i s dugim međuosovinskim rastojanjem (7 sjedišta). Također, moguće je da Caddy dobije i izvedbu s pogonom na sva 4 točka (4×4), što će obradovati entuzijaste, iako će mendžeri vozinh parkova, vjerovatno izbjegavati takav model, zbog povećane potrošnje goriva.

- Advertisment -

NOVOSTI