NaslovnicaKamioniVolkswagen Crafter – počinje prodaja

Volkswagen Crafter – počinje prodaja

Volkswagen Commercial Vehicles, od danas je dostupan na tržištu Njemačke, a tokom ovog vikenda če postati dostupan i na tržištima Austrije, Poljske i  Velike Britanije, a tokom marta će biti dostupan u još 23 evropske zemlje.

Novi Volkswagen Crafter, koji se okitio međunarodnom titulom „International Van of the Year 2017“ , danas kreće u svoj tržišni pohod.

„Imamo mnogo faktora koji idu u našu korist uključujući i međunarodnu titulu International Van of the Year 2017. Izuzetno inspirirsani dileri, kao i visoko motivisano prodajno osoblje i partneri koji proizvode nadgradnje. Zahvaljujući svojim izvanrednim i praktičnim svojstvima, zajedno sa svojom visokom produktivnošću, novi Crafter je pravo vozilo za naše klijente, koje će povećati poslovni uspjeh.“ Prokomentarisao je Bram Schot, član Uprave za prodaju i marketing u Volkswagen Commercial Vehicles.

Novi model je nastao u skladu sa potrebama kupaca. Prilikom njegovog razvoja stručnjaci su sarađivali sa kupcima intenzivnije nego ikada ranije, kako bi stvorili novi Crafter u skladu sa vizijama, idejama i potrebama krajnjih korisnika, te odgovorili na teška pitanja vezana za sigurnost, manevarbilnost i ekonomičnost.

Rezultat je inovativni eksterijer sa koeficijentom otpora zraku od 0,33, najboljim u klasi, te najboljim odnosom između dimenzija i korisnog prostora. Fundamentalno novi dizajn i analitičan pristup omogućili su visok nivo praktičnosti i optimizaciju tovarnog prostora, kako bi se uskladio sa različitim potrebama, pa novi Crafter rješava kontradikcije, nudeći pojedinačne varijante vozila,  sa zajedničkom arhitekturom, podesivom prema željama i potrebama.

Za ovaj model poseno je pripremljen i pogonski agregat, 2.0 TDI, koji sada dolazi sa oznakom EA 288Nutz. Radi se dakle, o 4-cilindarskom turbodizel motoru, radne zapremine 2 l, a kupci će moći odabrati 4 nivoa snage: 102 KS, 122 KS, 140 KS i 177 KS. Kupcima će na ponudi biti modeli sa pogonom na prednje, stražnje ili sva 4 točka (4MOTION), kao i odabir između manuelnog ili automatskog mjenjača.

Ukratko, novi Crafter dolazi sa 4 bazna modela, 3 dužine i 3 visine karoserije. Uz to, tu je veliki broj sigurnosnih sistema, kao što su ESP sa stabilizacijom prikolice (trailer stabilisation), ACC (Adaptive Cruise Control), sigurnosno kočenje nakon sudara (post-collision braking system), kompenzacija bočnog vjetra i još mnogi drugi sistemi, uključujući i LED osvjetljenje tovarnog prostora.

Novi Crafter unosi bogatiju standardnu opremu od prethodnika, unatoč tome, cijena (u Njemačkoj) će za panel van (3,0 t, 75 kW, pogon na prednje točkove sa 6-stepenim manuelnim menjačem, srednji međuosovinski razmak, normalan krov) sa entry-level opremom kretati od 28.416 eura, što je za 2.300 eura manje u odnosu na ekvivalentan prethodni model. Crafter sa srednjim međuosovinskim razmakom i visokim krovom moći će se nabaviti po cijeni već od 29.811 eura.

- Advertisment -

NOVOSTI