NaslovnicaKamioniVolkswagen I.D. Buzz – evropska premijera

Volkswagen I.D. Buzz – evropska premijera

Volkswagen je koncept modularnog električnog MPV vozila I.D. Buzz predstavio ranije, pa će na sajmu automobila u Ženevi, upriličiti njegovu evropsku premijeru.

Kako bi u moderan električni pogon unio malo tradicije, I.D. Buzz se dizajnerski oslanja na T1, što mu daje poseban šarm. Također, promotivne fotografije su snimljene na Floridi, u okolini Miamija, a takav odabir lokacije dodatno naglašava ideje o spajanju tradicionalnog dizajna sa modernom pogonskom tehnologijom uz maksimalnu iskoristivost unutrašnjeg prostora.

Volkswagen I.D. Buzz je postavljen na MEB XL (produženu) platformu, pa je dugačak ukupno 4.942, širok 1.976 i visok 1.963 mm. Pokreću ga dva elektromotora snage 2 x 150 kW, što mu osigurava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5 s, maksimalnu brzinu od 160 km/h i autonomiju od 600 km.

Unutrašnjost je modularna i potpuno podesiva u skladu sa trenutnim potrebama korisnika, pa sjedišta mogu zauzimati različite položaje. Volan je sklopiv, pa se može uvući u cockpit, dok je centralni preklopni displej postavljen na poseban nosač na šinama, pa se i njegov položaj može mijenjati u skladu sa potrebama.

- Advertisment -

NOVOSTI