NaslovnicaKamioniVolvo Trucks novi sistem za usluge i infotainment

Volvo Trucks novi sistem za usluge i infotainment

Poboljšano i sigurnije iskustvo vozača, lakša navigacija i efikasnije upravljanje voznim parkom. To su glavne prednosti novog sistema Volvo Trucks za usluge i infotainment.

Kombinacijom kabinskog audio i zabavnog sistema za navigaciju i upravljanje voznim parkom, Volvo Trucks je stvorio potpuno integrisani sistem, jednostavan za korištenje, kojim se upravlja preko ekrana osjetljivog na dodir, glasovnim komandama i prekidačima na volanu.

„Novi sistem za usluge i infotainment omogućuje vozačima da stvarno personaliziraju svoj radni prostor“, objašnjava Anders Edenholm, glavni menadžer projekta, Volvo Trucks. „Na primjer, vozač može slušati svoju omiljenu lokalnu radio stanicu, bez obzira gdje se nalazi,  i imati hands-free pristup svom privatnom telefonu, kao i poslovnom telefonu. Sve to pomaže u stvaranju poboljšanog i sigurnijeg doživljaja vožnje. To povećava osjećaj kao kod kuće, čak i kada je vozač daleko, na duže vrijeme.“

Novi sistem omogućuje lakše i efikasnije obavljanje radnih zadataka. Navigacioni sistem prihvata niz ulaznih podataka, dobijanje uputa, uključujući adrese, koordinate, ili sve to, jednostavnim dodirom mape na ekranu. Vozači mogu pristupiti svim Dynafleet OnBoard servisima, uključujući Driver Times Support, Driver Coaching i Messaging. Za vozače, to znači blagovremeno dobijanje informacija, što mu omogućuje da zadrži kontrolu i donosi najbolje odluke u realnom vremenu. Vozač također može pratiti svoje vozne performanse i potrošnju goriva, i identificirati moguća poboljšanja.

„Prilikom stvaranja novog sistema za usluge i informacije, napravili smo to tako, da omogućimo vozaču najlakši način za izvršavanje zadataka.“ kaže Anders Edenholm. „Zato što su Dynafleet OnBoard i Navigacija integrisani, vozač može primati poruke sa GPS koordinatama i u samo nekoliko sekundi započeti navigaciju za sljedeći radni zadatak. Više vremena s rukama na volanu i pogledom fokusiranim na cestu, znači sigurniju i produktivniju vožnju.“

Mogućnosti novog sistema uključuju pristup streamingu medijskih usluga, kao što su Spotify, Deezer i TuneIn, te DAB i DAB + (Digital Audio Broadcasting). Na volanu je i push-to-talk dugme za glasovne komande.

Novi integrisani sistem za usluge i infotainment je dostupna prilikom naručivanja novih kamiona Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX, a ponuda može varirati od tržišta do tržišta.

Dostupne funkcije sa novim integrisani sistem za usluge i infotainment:

– 7-inčni ekran osjetljiv na dodir

– glasovne komande

– Dynafleet OnBoard (Volvo Trucks sistem za upravljanje voznim parkom)

– TomTom navigacija sa podacima kamiona i TomTom Traffic sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu

– Bluetooth za dva telefona povezana istovremeno

– Pristup streaming medijskim usluga, kao što su Spotify, Deezer i TuneIn

– DAB / DAB + (Digital Audio Broadcasting)

– USB port

- Advertisment -

NOVOSTI