Continental predstavlja novu liniju guma za autobuse u međugradskom saobraćaju, pod nazivom Conti CoachRegio. Nova linija guma nudi pouzdano i sigurno putovanje u uslovima promjenljivih brzina, uz odličnu upravljivost i veliku kilometražu po brdovitim i vijugavima regionalnim cestama. Linija Conti CoachRegio uključuje gume za sve osovine kao i posebna guma za pogonske osovine. Novi dizajn ispunjava potrebe flotnih kupaca koji rade na kratkim i međumjesnim relacijama, kao i za turističke i školske autobuse, te autobuse za prevoz radnika.

Nova guma dostupne su kao Conti CoachRegio HA3 295/80 R 22.5 za sve osovine i Conti CoachRegio HD3 za pogonske osovine. Ove gume će biti dostupne tokom četvrtog kvartala, a zahavljujući čvrstoj konstrukciji karkase, moguće je višestruko protektiranje.

Gume nose oznaku anja 3PMSF (Three-Peak Mountain Snowflake) pa su predviđene za sve vremenske uslovr i sezone.

Također, ova gume imaju indeks nosivosti 154/149, oznaku C za ekonomičnost, B za prianjanje na vlažnom kolovozu, a prilikom kotrljanja stvaraju buku od 71 dB (HA3) i 73 dB (HD3).

„Ovom novom linijom guma prevazišli smo tehnološki izazov u razvoju guma, koristeći uravnoteženi sastav gazećeg sloja za povećanje sigurnosti i kilometraže, uz nizak otpor kotrljanju. Tako su Conti CoachRegio gume koje štede gorivo, traju duže i nude bolju upravljivost i udobnost bez ugrožavanja najvažnijeg zahtjeva – sigurnosti“ rekao je Lutz Stäbner, voditelj proizvoda za kamione i autobuse Continental za regiju EMEA.

Uravnoteženi spoj gumenih polimera i ojačavajućih punila, osiguravaju visoku kilometražu uz odličan otpor kotrljanju, a istovremeno nude vrhunsko rukovanje mokrom i dobro prianjanje na suhom kolovozu.

Dezen gume Conti CoachRegio HA3 urađen je tehnologijom prskananja po cijeloj dubini za dobre mokro-zimske performanse, te sa ravnim utorima u vanjskim rebrima za stabilnost konstrukcije, kao i unutrašnjim utorima protiv zadržavanja kamenčića. Ove karakteristike rezultiraju boljom stabilnošću u krivinama i tihim kotrljanjem, osiguravajući visoku udobnost putnicima. Conti CoachRegio HD3 također sadrži novi dizajn ramena sa krakovima koji povećava robusnost i minimiziraju oštećenja pri udaru o rubnik rubnik, dok 3D cijevi u dubini dezena povećavaju istiskivanje vode i na taj način jamče poboljšane performanse na mokrom.