NaslovnicaKamioniIvecoIVECO isporučio dva tegljača S-Way za Scuderia Ferrari

IVECO isporučio dva tegljača S-Way za Scuderia Ferrari

Dva teška tegljača IVECO S-Way u posebnim bojama, tipičnim za timska vozila Formule 1, pridružiće se floti IVECO vozila isporučenih Scuderiji Ferrari, a koristiće se za transport automobila i opreme tima Formule 1 do trkaćih staza.

Kao zvanični partner Scuderie Ferrari i zvanični sponzor Ferrari Challenge Europe, IVECO je isporučio dva tegljača IVECO S-Way na ceremoniji koja je održana na kultnoj Ferrarijevoj stazi u Fioranu, kojoj su prisustvovali Luca Sra – predsjednik Truck Business Unit Iveco Group, i Laurent Mekies – direktor Scuderia Ferrari Racing.

“Veoma smo ponosni što je naš brend povezan s takvom svjetskom sportskom legendom. Posljednjih 20 godina sarađivali smo s Ferrarijem, koji je našim visokoefikasnim i pouzdanim vozilima povjerio logistiku i manipulaciju svojom najvrjednijom imovinom. Dijelimo slične vrijednosti i ambicije, strast i takmičarski duh, koji su potrebni da bismo nastupili na najvišem nivou. Baš kao i Scuderiu Ferrari, vodi nas borbena strast, neprestano pomijerajući granice mogućeg, da podižemo ljestvicu naših performansi iz dana u dan, uvijek ciljajući na vrh” rekao je Luca Sra, predsjednik Poslovne jedinice za kamione u Iveco Group.

Kamioni IVECO S-Way koji su isporučeni za Scuderia Ferrari su niski tegljači koji su savršeno prilagođeni timu iz Maranella. Pokreću ih motori Cursor 13 sa 570 KS, automatski HI-TRONIX mjenjač sa 12 stepeni prenosa, a opremljeni su naprednim sistemom infotianmenta sa satelitskom navigacijom, paketom IVECO Driver Pal i 4G 4G connectivity boxom.

- Advertisment -

NOVOSTI