NaslovnicaDostavna vozilaVolkswagen ID.Buzz LWB

Volkswagen ID.Buzz LWB

Volkswagen priprema ID.Buzz LWB, odnosno verziju sa produženim međuosovinskim rastojanjem, što potvrđuju najnovije špijunske fotografije, snimljene na sjeveru Švedske.

Naime, protekle godine, Volkswagen je predstavio ID.Buzz u puničkoj i teretnoj verziji (Cargo), pa je već tada bilo naznaka o modelu se produženim međuosovinskim rastojanjem.

Da je razvoj takvog modela započeo, potrvdile su prve špijunske fotografije, snimljene u februaru ove godine, a prototip, bez kamuflažnih folija je otkrio da se taj model dizajnerski neće rezlikovati od aktuelnog.

Prema preliminarnim informacijama, ID.Buzz LWB bi trebao biti za oko 30 cm duži od stanradrdnog modela (standardni model je dugačak 4.710 mm, s međuosovinskim rastojanjem od 2.988 mm), pa možemo očekivati ukupnu dužinu nešto veću od 5 m, kao i verziju sa 7 sjedišta u konfiguraciji 2+3+2.

Najavljeno je da bi ID.Buzz LWB bi trebao biti u ponudi i sa baterijom kapaciteta 111 kWh, te sa nešto većom snagom.

Prvobitne nezvanične informacije su sugerisale da bi u ponudi trebao biti model s dva elektromotora (dual-motor) i pogonom na sva 4 točka, a moguće je da u ponudu bude uvršten i novi motor s oznakom APP550, koji će se proizvoditi u Kasselu, a koji bi na stražnju osovinu trebao moći isporučiti 210 kW, uz 550 Nm obrtnog momenta.

- Advertisment -

NOVOSTI