Iveco proširuje svoju IVECO ON ponudu usluga omogućenih povezivanjem s inovativnom funkcijom IVECO Over the Air Update, koja omogućuje korisnicima da ažuriraju softver svojih vozila na daljinu, bez zaustavljanja. To je praktično rješenje koje štedi vrijeme, izbjegava posjetu servisnoj radionici i osigurava da je sovtver uvijek ažuriran.

Ddigitalne usluge IVECO ON usredotočene su na olakšavanje rada vozača i pomoć upraviteljima voznih parkova, da održi njihovu flotu efikasnom i produktivnom. Inovativna funkcija IVECO Over the Air Update, dostupna na svim Daily i S-WAY vozilima opremljenim Connectivity Boxom, što omogućuje kupcima da samostalno izvršavaju nadogradnje softvera bežično, štedeći vrijeme i produžujući rad vozila.

Ažuriranje IVECO Over the Air je izuzetno jednostavno za upotrebu i omogućuje brzo ažuriranje softvera vozila, bez potrebe za posjetom radionici. Korisnik to može učiniti bilo gdje, u bilo koje vrijeme, za samo nekoliko minuta, uz zahtjev da vozilo bude parkirano na sigurnom mjestu. To znači da vozač može instalirati ažuriranje kad god je to prikladno, za vrijeme odmora, dok je na pauzi u skladištu, ne gubeći vrijeme.

„Lako, brzo, efikasno i pametno. U Ivecu neprestano tražimo načine kako olakšati život naših vozača i upravitelja voznih parkova i pomoći im da rade efikasnije. Novo ažuriranje IVECO Over the Air olakšava ažuriranje softvera vozila novim poboljšanjima, aplikacijama i funkcionalnošću. Naši kupci mogu osigurati da su njihova vozila uvijek u toku, zaštićena i rade u najboljem izdanju, bez gubljenja vremena na radionici“ rekao je Thomas Hilse, predsjednik brenda IVECO.

Da bi koristili funkcije IVECO Over the Air Update, korisnici samo trebaju osigurati da njihov Daily ili S-WAY imaju Connectivity  Box i da su registrovani korisnici IVECO ON-a, sa računom povezanim sa svojim vozilom. Kada prime obavijest da je dostupno ažuriranje, i da je njihovo vozilo sigurno parkirano, mogu ga preuzeti i instalirati pomoću infotainment sistema ili mobilne aplikacije Easy Way.

Odabirom IVECO Over the Air Update na displeju sistema infotainmenta ili ikone u aplikaciji, sistem će potražiti ažuriranje i započeti proceduru. Jednostavno je kao i ažuriranje mobilnog uređaja. Nova funkcija uskoro će biti dostupna u aplikaciji Business Up.