Njemačko vijeće za dizajn (German Design Council), proglasilo je IVECO T-Way pobjednikom za dizajn proizvoda (Excellent Product Design) u kategoriji komunalnih vozila.

German Design Council je jedan od vodećih svjetskih cantra kompetencije za komunikaciju i upravljanje brendovima, a žiri satavljen od 37 eminentnih stručnjaka, iz 10 zemalja predstavlja dizajnersku industriju i akademsku zajednicu.

Ova dizajnerska nagrada, ove godine slavi 10-godišnjicu, pa je tema bila: Kako dizajneri razmišljaju (How Designers Think), pa je posebna pažnja posvećena načinima na koje dizajneri pronalaze odgovore na sve složenija pitanja, od novih digitalnih tehnologija do klimatski neutralne proizvodnje. Dizajn Iveca T-Way je usmjeren na uspostavu osnovnih elemenata nove generacije kamiona za specifičnu off-road upotrebu, pa nudi maksimalnu funkcionalnost, uz prepoznatljiv stil.

IVECO T-Way se ističe se svojim čvrstim, ali elegantnim vanjskim dizajnom, sa dobro izbalansiranim proporcijama i elegancijom, u kombinaciji sa izvrsnim ergonomskim rješenjima i tehnologijama povezivanja.