MAN Truck & Bus je u Innsbrucku predstavio TGE 3.180 4×4 Combi u do sada nezamislivom izdanju, sa gusjenicama umjesto točkova.

Ovako prerađen MAN TGE će bez problema voziti preko klizavih površina snijega i blata i stići do teško pristupačnih mjesta.

Naime, kompanija TrackSyustems, sa sjedištem u Tirolu, istražuje, razvija i proizvodi gusjenice, odnosno conversion kit, koji se lako i jednostavno postavlja na vozilo, umjesto točkova.

Za postavljanje ovakvih gusjenica umjesto točkova, potrebno je otprilike sat vremena. Zamjena se vrši slično kao zamjena točka, pa nije potreban odlazak u servisnu radionicu. Na postojeće glavčine točkova, prvo se postavljaju adapteri, a potom i gusjenice. Takve gusjenice su oko 300 kg teže od standardnih točkova, a njihovim postavljanjem, MAN TGE ima širinu od 2,4 m, a povećava se i rastojanje od tla (klirens).

Sa gusjenicama je moguća off-road vožnja brzinama između 25 i 50 km/h, koristeći prva tri stepena prenosa 8-stepenog automatskog mjenjača. Također, zanimljivo je da nisu potrebne nikakve prerade kočnog sistema, iako vožnja sa gusjenicama na javnim cestama nije dozvoljena.