Špijunski fotografi su iamli priliku snimiti testni prototip, za kojeg nisu sigurni da li se radi i novom modelu Citan ili T-Class.

Naime, Mercedes-Benz je ove godine zvanično najavio novi Citan, koji bi trebao biti predstavljen tokom 2021. godine, kao i model T-Class, koji se može očekivati 2022. godine.

Naravno, bolji poznavaoci tržišnih prilika znaju da su takvi planovi podložni izmjenama. Posebno treba istaći da se ovi modeli razvijaju u saradnji sa Renaultom, pa će datumi predstavljanja novih modela biti usklađivani naknadno, kako se ne bi podudarili.

Iako iz Mercedes-Benza svjesno nisu povezali ove modele, već sada je jasno da će Citan biti namijenjen distributivnim zadacima i da će biti nešto jeftiniji, dok će T-Class biti namijenjen porodičnim korisnicima, nuditi više luksuza, pa u skladu s tim, imati i višu cijenu.

Vidljivo je da testni prototip ima dugačiju prednju masku i proporcije u odnosu na aktuelni model, ali kamufaža dobro skriva potencijalno zanimljive detalje.

Prema prvim, iako nezvaničnim najavama, Citan će za pogon koristiti već poznate benzinske (1.3) i dizelske (1.5) motore, a prilikom najave modela T-Class, ovjavljeno je da će u ponudi biti i električno pokretana vezija, koja će vjerovatno nositi oznaku EQT.