Ako se slučajno mimoiđete sa ovim primjerkom, možete govoriti o istinskoj sreći, jer će biti ograničen na samo 36 primjeraka. Znači veća je vjerovatnoća da vidite Bugatti Chiron koji je ograničen na 500 primjeraka. Još manje šanse da se vidi ovaj primjerak donosi činjenica da će se prodavati na samo dva tržišta-

Ford Transit Connect R120
Velški tuner MS-RT je predstavio Transit Connect R120. Ograničena verzija R120 sadržavat će bijelu boju, bijele OZ Racing felge, naravno druge agresivnije branike. Straga je prikladan završetak, u obliku četverostrukog ispušnog vrha. Izduvni sistem je Maxhaust, što znači da će unutar zvučnika stvarati zvuk sportskog izduvnog sistema koji navodno odgovara dizajnu automobila.

Suprotno izgledu, nijedan “dostojan” motor neće raditi ispod haube. Zadržan je tvornički, 1,5-litreni turbodizelski motor snage, kao što posebno ime govori, 120 KS . To se pretvara u ubrzanje do stotke za 12,5 sekundi i morate priznat da ova vrijednost hladi emocije nakon prvog kontakta s tranzitom. Kupci mogu izabrati ručni mjenjač sa 6 stepeni prijenosa ili “automatik”.

Ford Transit Connect R120Nekoliko izmjena također je napravljeno iznutra – sjedala su presvučena crnom kožom s crvenim šavovima. Automobil će se nuditi samo u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj, a planirano je 30 primjeraka za prvo tržište, a samo 6 za drugo. Cijena svakog je 26 hiljada funti (približno 55.000 maraka) plus porez. To je prilično puno, s obzirom na to da imamo posla s običnim motorom, a osnovni Transit Connect u Velikoj Britaniji košta polovicu ovog iznosa.