NaslovnicaKamioniNissan e-NV200 – najprodavaniji električni van u Evropi

Nissan e-NV200 – najprodavaniji električni van u Evropi

Nissan e-NV200 je najprodavaniji električni van u Evropi u 2016. godini. Tokom prošle godine, na evropskom tržištu prodano je 4.319 primjeraka, čime je rezultat iz 2015. nadmašen za 7%.

Ovaj model je najprodavaniji električni van na tržištima 17 evropskih zemalja, a najveća tržišta za ovaj model su Velika Britanija, Norveška i Francuska.

„Preduzeća se sve više i više fokusiraju na smanjivanje emisija CO2, tako da se potreba za nultom emisijom u transportnim rješenjima postaje sve važnija. Kroz Nissan Intelligent Mobility težimo ka održivoj budućnosti transporta, a  e-NV200 se savršeno uklapa u našu viziju, namijenjenu širokom spektru kupaca. Uz očiglednu prednost po okoliš, vlasnici e-NV200 također imaju prednost zbog niskih troškova, skoro nečujne vožnje, te 40% nižih troškove servisiranja u odnosu na ekvivalentan model sa dizel motorom.“ objašnjava Gareth Dunsmore, direktor Electric Vehicles u  Nissan Europe.

Za ovo vozilo, Nissan izdaje garancija u trjanju od 5 godina (ili 100.000 km), koja pokriva mehaničke i električne komponente vozila, bateriju, kao i antikorozivnu zaštitu (do 12 godina) i pomoć na cesti.

Nissan e-NV200 nudi rješenja i za porodične i za poslovne korisnike, uključujući verzije sa 5 i 7 sjedišta, ili panel-van, i autonomiju sa jednim punjenjem baterija do 170 km.

- Advertisment -

NOVOSTI