NaslovnicaKamioniPaccar – dobri rezultati 78 godina zaredom

Paccar – dobri rezultati 78 godina zaredom

Ron Armstrong, glavni izvršni službenik Paccara tvrdi: „Paccar je tokom prošle, 2016. godine zabilježio povećanje prodaje i poslovanja, 78. godinu zaredom. Finansijski rezultati ogledaju se u poslovnom uspjehu i povećanje prodaje vozila i usluga. To je realizirano kroz povećanje broja isporučenih vozila, povećenje tržišnog udjela, te povećanje aftermarketa. Ponosan sam na svih 23.000 radnika, čiji rad je posvećen kupcima. Konzistentan rast profita, omogućilo je investiranje u temeljna tržišta, širenje tržišnog prisustva, te proizvodne pogone. Kroz brendove DAF, Kenworth i Peterbilt, trajne Paccar motore, inovativne servisne mogućnosti i tehnologije, postignuto je povećanje efikasnosti i pouzdanosti.“

Tokom prošle godine, brendovi DAF, Kenworth i Peterbilt isporučili su na tržišta širom svijeta 140.900 vozila. Paccar je investirao 649,9 miliona $ u kapitalne projekte, istraživanje i razvoj. Kenworth i Peterbilt (Class 8 kamioni) su na maloprodajnom tržištu SAD-a i Canade zauzeli 28,5% tržišnog udjela (27,4% u 2015). Na tržište Australije uveden je novi kamion Kenworth T610. DAF je na evropskom tržištu zabilježio 15,5% tržišnog udjela (14,6% 2015.) u segmentu kamiona preko 16 tona.

Kenworth T610 za australsko tržište

Od ukupno investiranih 649,9 miliona $, 402,7 miliona, uloženo je u istraživanje i razvoj, a ostatak od 247,2 miliona, investiran je u unaprijeđenje proizvodnje. Najveći projekat je 110  miliona vrijedna nova robotizirana lakirnica u mjestu Westerlo u Belgiji, koja će znašajno doprinijeti povećanju proizvodnih kapaciteta, efikasnijoj proizvodnji i zaštiti okoliša.

Distributivni centar u Torontu

- Advertisment -

NOVOSTI