Opel je predstavio novu generacviju svog njvećeg lakog komercijalnog vozila, Movano, a istovremeno i njegovu električnu verziju, Movano-e.

Ako ste primijetili sličnost sa aktuelnim Peugeotom Boxer ili Citroënom Jumper, niste pogriješili, jer su to bratski modeli unutrar Stellantisa.

Opel Movano nudi tovarni prostor zapremine od 8 do 17 m3, a dostupan je sa tri različita međuosovinska rastojanja, 4 karoserijske dužine i 3 visine.

Opel Movano-e versions (2021)

Pokreće ga turbodizelski motor radne zapremine 2,2 litra sa 120 i 165 KS i obrtnim momentom od 300, odnosno 370 Nm, dostupnim pri 1.750 o/min, koji se preko 6-stepenog manuelnog mjenjača prenosi na prednje točkove.

Međutim, prava novost je Movano-e, koji zahvaljujući električnom pogonu omogućuje urbanu dostavu bez buke i zagađenja, što je savremeni trend.

Movano-e pokreće elektromotor snage 90 kW, sa 260 Nm obrtnog momenta, kao i Fiat E-Ducato

Kupcima su na raspolaganju baterijski blokovi kapaciteta 37 kWh za doseg od 117 km (WLTP) i 70 kWh, koji će omogućiti vožnju od 224 km (WLTP), dok je maksimalna brzina limitirana na 110 km/h.

Vozaču je dostupan veći broj sistema asistencije, što uključuje Automatic Safety Brake, Blind Spot Warning, Hill Descent Control i Lane Departure Warning.

A tu su i sistemi povezivanja sa uslugama: OpelConnect, myOpel app i “Free2Move Services” , aplikacija koja omogućuje pritup punjačima u cijeloj Evropi.

Za potrebe profesionalaca, omogućena su telematska rješenja, kroz “Free2Move Fleet Services”, što omogućuje određivanje geografske lokacije, optimizaciju ruta, pomaže prilikom održavanja i nudi pomoć za što ekonomičniju vožnju.