Volkswagen Privredna vozila (Volkswagen Commercial Vehicles) su objavila nekoliko zvaničnih fotografija i neke podatke o novom pick-upu Amamrok, koji će na evropskom tržištu debtiovati krajem ove godine.

Do sada je Volkswagen već objavio nekoliko dizajnerskih skica novog Amaroka koji je konstruisan u saradnji sa Fordom, koji istu šasiju koristi za novi Ranger .

Poznato je da je novi Amamrok konstruisan i dizajniran u Njemačkoj i Australiji, te da će se proizvoditi u Južnij Africi.

Novi Amarok će biti dugačak 5.350 mm (100 mm duži od prethodnika), sa međuosovinskim rastojanjem od 3.270 mm (175 mm duže od prethodnika). Zbog većih dimenzija će nudity više prostora u unutrašnjosti, a zbog dužeg međuosovinskog rastojanja, a kraćih prevjesa če imati bolja off-road svojstva (veći napadni i sliazni ugao, te dublji gaz).

Imaće korisnu nosivost od 1,2 tone (2 euro palate u tovarnom prostoru), moći će vući priklicu do 3,5 tona (s kočnicom), a nudiće se sa jednim benzinskim i 4 dizaleska motora, sa pogonom samo na stražnje ili sva četiri točka.

Iz Volkswagena navode da će po prvi put biti dostupni i točkovi prečnika 21 inč (u opciji), sa All-Terrain gumama, a vozač će imati na raspolaganju više od 30 sistema asistencije, od kojih su više od 20 potpuno novi za Amarok.

U opciji će biti i IQ.Light – led Matrix svjetla, kao i stražnja LED svjetla (standard).

Amarok će se nuditi sa 5 paketa opreme: Amarok (osnovni paket), Life, Style, te PanAmericana (za off-road) i Aventura (za on-road), te u verzijama DoubleCab i SingleCab).