Fordovi inženjeri ne sjede skrštenih ruku, o čemu svjedoče nove špijunske fotografije, na kojima je vjerovatno novi Tourneo Courier.

Da podsjetimo, Ford je najavio novu gamu električnih komercijalnih vozila, ali i dalje razvija nove modele sa motorima SUS.

Jedan od tih modela je novi Tourneo Courier, koji će vjerovatno biti zasnovan na Fordovoj B platformi, kao što je aktuelni model Puma

To znači da će novi model biti nešto veći od aktuelnog, a koristiće neke već viđene elemente, kao što su na primjer prednja svjetla koja dosta liče na Pumina, te prednja maska iza koje je skriven radarski sistem. Naravno, biće manji od modela Tourneo Connect koji je već ranije predstavljen.

Također vidljivo je, unatoč kamuflažnim folijama, da će stražnja svjetla biti potpuno nova, te da su bočne stranice dosta visoke, kao i da se stražnjim sjedištma pristupa kroz praktična klizna vrata.

Iako su špijunske fotografije snimljene u Evropi, na stražnjem dijelu je jasno istaknuta oznaka UK, što sugeriše da je testni prototip registroan u Velikoj Britaniji, iako je vidljivo da je volan na lijevoj strani.

Novi Tourneo Courier će vjerovatno biti predstavljen polovinom naredne godine, a proizvodiće se u Craiovi, u Rumuniji.