Ford priprema novi Transit Custom, kojeg će za evropsko tržište proizvoditi zajedno sa električnim E-Transitom ,u tovrnici Ford Otosan, u mjestu Kocaeli u Turskoj.

Naime, već ranije špijunski fotografi su snimili sličan testni prototip sa visokom karoserijom ,ali najnovije fotografije otkrivaju kako bi mogao izgledati budući Ford Transit Custom bez kamuflaže.

Zahvaljujući odsustvu kamuflaže, vidljivo je da je oblik prednje maske, svjetala i branika izmijenjen, iako ne radikalno.

Činjenica da testni prototip ima visoku karoseriju (i vjerovatno) srednju dužinu karoserije, upućuje da će ovaj model biti dostupan sa tri visine i vjerovato tri ili četiri dužine karoserije.

Također, sigurno je da će Ford ovaj model ponuditi u izvedbama chasis-cab (karoserija na šasiji) sa različitim međuosovinskim rastojanjima, te u još nekoliko izvedbi, priremljenih za različite nadgradnje.

Iako iz Forda, bar za sada, nema nikakvih zvaničnih najava, gotovo je sigurno da će uz benzinske i dizelske motore, Ford Transit Custom biti dostupan i kao blagi hibrid i plug-in hibrid.

Datum promocije i početak proizvodnje još uvijek nisu najavljeni, ali je sigurno da će u Fordu požuriti, pa prve primjerke možemo očekivati na tržištu za otprilike godinu dana.