Međunarodni žiri Red Dot dodijelio je prestižno priznanje za IVECO T-Way kamion razvijen za najteže terenske zadatke, zbog njegovog izvanrednog dizajna i visokog nivoa inovativnosti.

IVECO T-Way osvojio je prestižnu nagradu Red Dot u kategoriji Product Design. Ovo dizajnersko priznanje datira od 1955. godine, od kada je postalo jedna od potvrda kvalitetnog dizajna, a ove godine, međunarodni stručni žiri, sastavljen od stručnjaka iz različitih područja, dodijelio je nagradu Ivecu T-Way.

Dizajn Iveca T-Way fokusiran je na prevođenje osnovnih teških elemenata, uzimajući već poznata stilska obilježja, kao što je na primjer logotip, koji dominira na visokoj rešeci, te prepoznatljiv oblik prednjih svjetala.

Dizajnerski elementi su integrisani tako da pokazuju čvrstoću i snagu, uz elegantne oblike, sa dobrim omjerima između kabine i šasije.

Svaki detalj je postavljen tako da ponudi maksimalnu funkcionalnost.

Unutrašnjosti kabine nudi udobnost i sigurnost za vozača, sa dobrim ergonomskim rješenjima i svremenim tehnološkim rješenjima povezivanja.

Kontrolna tabla je dizajnirana je prema potrebama profesionalnog vozača, s lako dostupnim kontrolama, grupisanim u funkcionalna područja, a korišteni materijali i završna obrada su na nivou automobilskog standarda.

“Ponosni smo što je dizajn Iveca T-Way odabran za ovu prestižnu nagradu. To je dizajn kreiran s ambicijom da podigne standarde robusnosti, pouzdanosti, efikasnosti i usmjerenosti na vozača, kombinirajući funkciju sa stilom. Ovo priznanje dolazi uz cijenjenu nagradu za dizajn   koju dodjeljuje Njemačko vijeće za dizajn (German Design Council), što svjedoči o uspjehu T-Waya u ostvarenju visokih dizajnerskih ambicija” prokomentarisao je Marco Armigliato, voditelj industrijskog dizajna u Iveco Group.